Вакцината против голема кашлица е безбедна, над 180 милиони дози се дистрибуирани ширум светот

Вакцината против голема кашлица е безбедна, над 180 милиони дози се дистрибуирани ширум светот

Во С. Македонија секој несакан ефект од кој било лек може да се пријави во МАЛМЕД во одделот за фармаковигиланца. Вакцината досега на европско и светско ниво покажува апсолутно поволен безбедносен профил

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Венко Филипче

Д-р Филипче од Струмица: 30.000 денари просечна и 20.000 минимална пензија во следниот мандат (ВИДЕО)

„Секогаш е пријатен муабетот со пензионерите, затоа што тие се мудри, искусни и нивните совети …