ВИДЕО-СТОРИЈА: Кучињата „инспектори“ од Царина – преку ден трагачи на дрога и пари, навечер членови на семејството

ВИДЕО-СТОРИЈА: Кучињата „инспектори“ од Царина – преку ден трагачи на дрога и пари, навечер членови на семејството

Во видео сторијата на Мета.мк царинските службеници кои се грижат за царинските кучиња, објаснуваат и демонстрираат како тече нивниот тренинг и каде се крие „тајната“ во спречувањето на обидите за криумчарење на нелегалните супстанци – шест видови дрога, четири видови валути и оружје

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …