Во понеделник започнува исплатата на јануарските пензии

Во понеделник започнува исплатата на јануарските пензии

Во сите деловни банки, во понеделник 30 јануари, започнува готовинската исплата на пензиите во четири групи, според висината на пензијата:

  • за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во понеделник, 30.01.2023 година;
  • за пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 31.01.2023 година;
  • за пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 01.02.2023 година и
  • за пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 02.02.2023 година.

Прочитајте повеќе

медицина лекар

Влада: Веднаш после изборите ќе се подготват законски решенија за уредување на правата и одговорностите на специјализантите по медицина

На вчерашната 15-та седница, Владата ја разгледа Информацијата од Министерството за здравство, во врска со …