Во светот денес има повеќе автократии отколку демократии

Во светот денес има повеќе автократии отколку демократии

Автократиите се главно меѓу земјите во развој и земјите во забрзан развој, покажува студија на германската Фондација Бертелсман. Канцеларот Олаф Шолц предупредува дека луѓето мораат да ја бранат демократијата.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …