пензионери пензии

Во вторник започнува исплатата на јунските пензии

На вчерашната седница Владата ја усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јуни 2023 година.

Готовинската исплата на пензиите ќе се исплаќа во четири групи, според висината на пензијата, и тоа:

  • за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши во вторник, 27.06.2023 година;
  • за пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата да се изврши во среда, 28.06.2023 година;
  • за пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата да се изврши во четврток, 29.06.2023 година и
  • за пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши во петок, 30.06.2023 година.

Прочитајте повеќе

Венко Филипче во Кавадарци

Д-р Венко Филипче од Кавадарци: Се среќавам со преку 200 луѓе дневно, лице в лице се гради довербата

Носителот во изборна единица 4, Д-р Венко Филипче денес во Кавадарци се сретна со голем …