Војната стигна во Тел Авив, градот е како парализиран

Војната стигна во Тел Авив, градот е како парализиран

Соработникот на ДВ, Јохен Розенкранц, се наоѓаше во Тел Авив кога Израел беше нападнат од Хамас. Тој доживеа како беше урнисана самодовербата на градот.
Извор: DW

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …