За три месеци седум деца заболени од туберкулоза, најмалото има една година

За три месеци седум деца заболени од туберкулоза, најмалото има една година

Во 2020 година имало 12 евидентирани случаи на деца заболени од туберкулоза, во 2021 – 5, во 2022 година двете деца заболеле од оваа болест, а во 2023 е евидентирана највисока бројка од 20 заболени деца

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …