Заев ослободен од обвинението за „Поткуп“

Заев ослободен од обвинението за „Поткуп“

Кривичниот суд донесе ослободителна пресуда за премиерот Зоран Заев, за кривичното дело примање поткуп. Како што е наведено во пресудата, јавниот обвинител не успеал да докаже дека Заев го сторил кривичното дело за кое се товарел.

Заев беше обвинет дека од бизнисменот Никола Николов Сачевалиев барал поткуп за приватизација на градежно земјиште, во висина од околу 160.000 евра.

Прочитајте повеќе

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Да се скратат часовите поради топлото време, препорачува МОН

Одлуката на надлежните следува откако родители реагираа на социјалните мрежи и негодуваа децата да бидат …