Започна исплатата на пензиите за месец април

Започна исплатата на пензиите за месец април

Денеска започнува исплатата на априлските пензии, која ќе се врши во четири групи според распоредот составен согласно висината на пензијата:

– За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 25.04.2023 година;

– За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 26.04.2023 година;

– За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 27.04.2023 година и

– За пензии со висина над 18.001 денари, исплата ќе се изврши во петок, 28.04.2023 година.

Прочитајте повеќе

Филипче на Сител

Филипче: Додека оперирам специјализантите најмногу учат со мене (ВИДЕО)

Многупати досега д-р Венко Филипче зборувал за поддршката што им ја давал на своите помлади …