Завршува обврската за поседување зимска опрема во возилата

Согласно Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, казната за неносење на задолжителна зимска опрема изнесува 45 евра во денарска противвредност.

Обврската за поседување зимска опрема во возилата официјално завршува денес, соопшти АМСМ.

Оваа законска обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата започна на 15 ноември лани, а трае до 15 март годинава, односно до денеска.

Прочитајте повеќе

Ковачевски на автопатската делница Демир Капија- Неготино

Ковачевски на автопатската делница Демир Капија- Неготино, дел од Коридорот 10: Вложуваме во безбедноста на граѓаните и ја поврзуваме државата со Европа

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, заедно со министерот за транспорт и …