Зеленски: Досега се убиени 31.000 украински војници

Зеленски: Досега се убиени 31.000 украински војници

Досега немаше официјални информации за тоа колку украински војници загинале во војната. Сега претседателот Зеленскиј за првпат изнесе конкретни бројки: Според него, досега се убиени 31.000 украински борци.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Виетнамска милијардерка осудена на смртна казна поради финансиска измама

Истакната банкарска службеничка е осудена на смрт за нејзината улога во најголемиот измамнички случај во …