Деца во Газа бараат храна за своите семејства, нема доволно хуманитарна помош

Деца во Газа бараат храна за своите семејства, нема доволно хуманитарна помош

Според Обединетите нации, не пристигнува доволно хуманитарна помош и нема соодветна заштита на камионите кои ја носат хуманитарната помош, кои често се ограбуваат

Прочитајте повеќе

Претставничкиот дом на САД

САД одобри 61 милијарда долари за воена помош за Украина

Претставничкиот дом ја изгласа контроверзната мерка по неколку месеци одложување и вклучува 26 милијарди долари …