Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет (ПМФ) во Скопје ноќеска во 3.39 часот регистрираала земјотрес чиј епицентар се наоѓа во Албанија, 145 km југозападно од Скопје.

Земјотресот имал локална Рихтерова магнитуда ML4.0, а во земјава, особено во југозападните делови, е почувствуван со интензитет од 3 до 4 степени според Европската макросеизмичка скала.

Извор:МЕТА