Земјотрес: Зошто Мароко не прифаќа помош од секого?

Земјотрес: Зошто Мароко не прифаќа помош од секого?

Дали политиката го наведе Мароко да прифати само малку понуди за меѓународна помош по смртоносниот земјотрес? Насоките за меѓународна реакција при катастрофи, покажуваат дека има повеќе можни причини за таквата одлука.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Влада на Мицкоски – само три жени министерки, вицепремиер близок до Москва

Влада на Мицкоски – само три жени министерки, вицепремиер близок до Москва

Веќе од наредната недела се очекува новите владини членови да ги преземат функциите. Владата ќе …