знм

ЗНМ: Апелациониот суд донесе срамна одлука на штета на новинарството

Ваквата лоша судска пракса негативно се одразува на слободата на изразување и поттикнува самоцензура, oценува ЗНМ

Советот на Апелациониот суд – Скопје, ја укина пресудата на Основниот граѓански суд во корист на новинарите и повторно го врати на судење предметот во кој поранешниот вицепремиер Кочо Анѓушев ги тужи Сашка Цветковска и Истражувачката репортерска лабораторија (ИРЛ). Оваа одлука е срамна, оцени Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ).

Прочитајте повеќе

Венко Филипче

Д-р Филипче од Струмица: 30.000 денари просечна и 20.000 минимална пензија во следниот мандат (ВИДЕО)

„Секогаш е пријатен муабетот со пензионерите, затоа што тие се мудри, искусни и нивните совети …