БИРН открива: Запленетото оружје кај Бањска поминало низ рацете на српската држава

БИРН открива: Запленетото оружје кај Бањска поминало низ рацете на српската држава

Анализата на БИРН не може да докаже како оружјето завршило во рацете на вооружената група предводена од Милан Радоичиќ, но затоа пак сугерира дека оружјето било или украдено од државните магацини или продадено преку приватен трговец со оружје или му било предадено на Радоичиќ од државата

Прочитајте повеќе

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Реална потреба или празниците и распустот ги натераа административците да се повлекуваат од членството во …