Чеченија забрани „пребавна“ и „пребрза“ музика

Чеченија забрани „пребавна“ и „пребрза“ музика

Музиката која се изведува јавно ќе мора да биде со темпо од 80 до 116 удари во минута, со што се исклучува голем дел од западната поп и техно музика, но и руската химна, која најчесто се свири побавно од 80 удари во минута

Прочитајте повеќе

Насилство и страв – Евреите од Берлин се загрижени

Насилство и страв – Евреите од Берлин се загрижени

Еврејските експерти од Берлин повторно алармираат – антисемитизмот зема галопирачки замав, стравот расте кај еврејското …