Џудо федерацијата ги прогласи најуспешните клубови и натпреварувачи за 2023 година

Во организација на Џудо федерацијата на Македонија, вчера во Прилеп се одржа свечена церемонија за доделување награди за најуспешните клубови и натпреварувачи во тековната 2023 година.

Најдобри клубови:

 1. Џк Миоки – Скопје
 2. Џк Сеишин – Прилеп
 3. Џк Дрим – Струга

За најуспешни џудисти прогласени беа:

 • Помлади пионерки – Емилија Паскоска
 • Помлади пионери – Марко Димитријоски
 • Пионерки – Хамида Друштинац
 • Пионери – Амар Бајрамовски
 • Кадетки – Георгина Блажеска
 • Кадетки – Ива Богдановска
 • Кадети – Никола Магдески
 • Јуниорки – Лилјана Недановска
 • Јуниори – Георгиј Магдески
 • Ветеранки – Јелена Јовевска
 • Ветерани – Марин Билјановски
 • Сениорки – Катерина Ацевска
 • Сениори – Еди Шерофовски

Исто така, од страна на претседателот на ЏФСМ, Владимир Трпаноски, на поединци им беа доделени награди за посебен придонес и развој на џудо спортот во 2023 година.

Прочитајте повеќе

Владата го усвои текстот за најголемиот стратешки документ за развојот на државата во следните 20 години Националната развојна стратегија 2024-2044

Владата на денешната седница го прифати текстот на Националната развојна стратегија 2024- 2044 година, чијшто …