Форум на жени на СДСМ Прилеп: Превентивата е најдобриот начин за зачувување на нашето здравје

Форум на жени на СДСМ Прилеп: Превентивата е најдобриот начин за зачувување на нашето здравје

Форумот на жени при ОО на СДСМ Прилеп, денеска организираше акција за бесплатно мерење на шеќер во крвта и крвен притисок.

Истовремено, медицински тимови на граѓаните им делеа совети за подобра и пефикасна заштита на нивното здравје, особено сега, во периодот на високи температури и зголемено УВ зрачење..

Повеќе од 200 граѓани добија бесплатни медицински услуги и совети, што е најдобар доказ за потребата од организирање поголем број вакви или слични акции, кои имаат превентивна улога во заштитата и чувањето на здравјето на луѓето.

Прочитајте повеќе

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

Воспоставувањето на паралелни структури кои ја поткопуваат севкупната безбедност и стабилност на земјата се против …