ФРЧКОВСКИ ЗА ТВ 24: ДА ИМ СЕ ЗЕМЕ НА БАНКИТЕ И КРУПНИОТ БИЗНИС ПО 30 ОТСТО ОД ПРОФИТОТ

ФРЧКОВСКИ ЗА ТВ 24: ДА ИМ СЕ ЗЕМЕ НА БАНКИТЕ И КРУПНИОТ БИЗНИС ПО 30 ОТСТО ОД ПРОФИТОТ

Ризик власта да биде злоупотребена секогаш постои, сообено во ваква состојба, Собранието мора да се свика, а Владата да внимава со ограничувањето на праваат и слободите на граѓаните – порача во вечерашното Отворено студио 24, професорор Љубомир Фрчкоски.

Тој порача дека по оваа пандемија, Владата може да создае социјално општество. И’ порача на Владата да не се плаши да го чепне крупниот капитал и банките и да им земе и по 30% од профитот за борбата со коронавирусот, како Владата во Полска.

Извор: ТВ24

Прочитајте повеќе

кацарска

Уставен суд: Кацарска има право да остане на функцијата

Како реакција на тоа што Судскиот совет испратил известување до претседателот на Собранието, дека уставната …