Габриел Атал - најмладиот премиер во историјата на Франција

Габриел Атал – најмладиот премиер во историјата на Франција

Има само 34 години и важи за близок соработник на претседателот Макрон: досегашниот министер за образование Габриел Атал е именуван за нов шеф на владата во Франција.

Прочитајте повеќе

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Ќе ги оставиме Израелците да зборуваат за тоа. Ние не сме вклучени во нивниот процес …