Гир: Судството е на критична точка, пристигнаа 40 препораки од оценската мисија на ЕУ

Гир не навлегуваше во секоја препорака одделно, но рече дека од вкупниот број препорачани мерки, 17 може да исполни самиот Судски совет, додека за останатите ќе бидат потребни законски и уставни измени

Прочитајте повеќе

Повеќе од 30.000 починати во Газа, најголем дел се жени и деца

Во своето дневно ажурирање во четвртокот, Министерството соопшти дека во последните 24 часа биле убиени …