Илјадници жртви и исчезнати по катастрофата во Либија

Илјадници жртви и исчезнати по катастрофата во Либија

Во Дерна, Либија, ништо не е како што беше: незапамтени поплави опустошија големи делови од пристанишниот град, а се вели дека само таму загинале повеќе од 5.000 луѓе. ОН сакаат брзо да испратат помош за настраданите.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Макрон го отфрли обидот на левичарскиот сојуз да назначи премиер

Макрон го отфрли обидот на левичарскиот сојуз да назначи премиер

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека по завршувањето на Олимписките игри во Париз ќе именува …