Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 22 до 28 март 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 22 до 28 март, во општина Прилеп имало 404 новозаболени од коронавирус;
  • Од последици на коронавирусот починале 20 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 1.030;
  • Вкупниот број на заразени од вирусот изнесува 6.933;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починале 327 лица.