Израел го прекрши меѓународното право со тенковско гранатирање во кое загина новинар, откриваат ОН

Израел го прекрши меѓународното право со тенковско гранатирање во кое загина новинар, откриваат ОН

Стрелањето кон цивили, во овој пример, јасно препознатливи новинари, претставува кршење на Резолуцијата 1701 на Советот за безбедност на ОН и меѓународното право, се вели во извештајот на УНИФИЛ

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …