Конференција во Скопје: Во трката за рамноправност жените се натпреваруваат со заврзани нозе

Конференција во Скопје: Во трката за рамноправност жените се натпреваруваат со заврзани нозе

Жената не треба само пасивно да учествува  на масата, туку таа треба да е на чело на масата, да ја води дискусијата. Иако има напредок и во САД и во Северна Македонија во однос на ова прашање, сепак, жените не се доволно застапени во државниот и во приватниот сектор, заклучи амбасадорката на САД во земјава, Анџела Агелер

Прочитајте повеќе

Културна револуција и авторска уметност - започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Културна револуција и авторска уметност – започнуваат Денови на Смилевскиот конгрес

Новата национална установа Манифестација „Денови на Смилевскиот конгрес“ преку неофицијална програма започна со славење на …