Контраспин: Од ВМРО-ДПМНЕ гласале против измените на КЗ, но, де факто, ги поддржаа

Контраспин: Од ВМРО-ДПМНЕ гласале против измените на КЗ, но, де факто, ги поддржаа

Поранешниот висок функционер на ВМРО-ДПМНЕ, а сега креатор на јавно мислење во полза на партијата Илија Димовски искажа извртена вистина во врска со измените на Кривичниот законик од септември 2023, со кои повеќе судски дела но и тековни истраги што ги водеше поранешното СЈО и сегашното Скопско обвинителство беа стопирани поради застареност

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …