Ковачевски ја поднесе оставката до Собранието, од утре во оставка е целата влада

Откако оставката на Ковачевски ќе биде констатирана на утрешната седница, тој и и целиот негов кабинет ќе бидат во оставка. На истата седница ќе биде извршен изборот на новиот претседател на Собранието – Јован Митрески од СДСМ

Прочитајте повеќе

Фондацијата Метаморфозис со конкурс за годишна награда „Илија Жупаноски“ за справување со дезинформации

Ќе бидат доделени две годишни награди во две категории: Најдобар новинарски труд, односно стручен труд …