Крушево: Формиран Совет за социјална заштита

Крушево: Формиран Совет за социјална заштита

Во Општина Крушево денеска се одржа конститутивна седница на Советот за социјална заштита, кој ќе има за цел остварување на дејноста социјална заштита.

Советот го сочинуваат 11 членови со мандат од 4 години, и тоа од различни институции: Општина Крушево, Здравствен дом, Полиција, Центар за социјални работи, од образовната сфера, верските заедници и невладини организации.

Работата на Советот се однесува на проблеми од социјалниот развој, одредување и спроведување мерки за заштита од социјални ризици, креирање локален социјален план, анализирање и констатирање на состојбите во областа на социјалната заштита и друго.

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …