Лидл купи земјиште за изградба на логистички центар во Куманово

Лидл купи земјиште за изградба на логистички центар во Куманово

Германскиот трговски гигант Лидл го најави својот влез во земјава уште во април 2021 година. Менаџментот на оваа компанија оствари средба со тогашниот премиер Зоран Заев, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и поранешниот скопски градоначалник Петре Шилегов

Прочитајте повеќе

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Со четирите нови министерства и реорганизацијата на останатите, допрва треба да се дели просторот, опремата, …