Људмил Спасов: Не треба да стравуваме дека го губиме јазикот

Ова е закон кој не познава ниту власт ниту опозиција – тој обединува и штити. Во услови кога има обиди за негирање на македонскиот јазик – нема потреба да стравуваме дека го губиме јазикот, вели професорот Људмил Спасов

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Фондацијата Метаморфозис со конкурс за годишна награда „Илија Жупаноски“ за справување со дезинформации

Ќе бидат доделени две годишни награди во две категории: Најдобар новинарски труд, односно стручен труд …