Малиукевичиус: Руското влијание се обидува да нè заслабне и натера да ја свртиме главата од Украина

Малиукевичиус: Руското влијание се обидува да нè заслабне и натера да ја свртиме главата од Украина

Литванскиот експерт за медиуми и кризна и стратешка комуникација во интервју за Мета.мк прецизно објаснува на кој начин се шират дезинформациите кои доаѓаат од руска страна, лажните наративи и целиот процес на нивно влијание во Западен Балкан и во светот

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …