Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германските медиуми штуро ја проследија кандидатура на Зоран Милановиќ за премиер. Но, нагласуваат дека Милановиќ негативно паѓа во очи поради проруските ставови, а Андреј Пленковиќ поради спорниот закон за медиуми.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Земјотрес со јачина од 5,4 степени во Црна Гора, почувствуван и во Македонија и регионот

Земјотрес со јачина од 5,4 степени во Црна Гора, почувствуван и во Македонија и регионот

Од црногорскиот завод подоцна информираа дека по главниот земјотрес, следувале уште 30 помали Земјотрес со …