Москва 2024 ја демаскираше Москва од 2022 година – специјалната операција стана војна

Москва 2024 ја демаскираше Москва од 2022 година – специјалната операција стана војна

Москва повеќе не се обидува да ги сокрие своите намери и крајната цел во врска со агресијата врз Украина што ја започна во февруари 2022 година. „Чудесно“ трансформирајќи ја својата „специјална воена операција“ во војна, Москва ја признава својата намера за уништување на Украина онаква каква е зачленета во Обединетите нации

Прочитајте повеќе

Претставничкиот дом на САД

САД одобри 61 милијарда долари за воена помош за Украина

Претставничкиот дом ја изгласа контроверзната мерка по неколку месеци одложување и вклучува 26 милијарди долари …