Москва прогласи победа на „изборите“ во источна Украина

Партијата на Кремљ, Единствена Русија, победи на „изборите“ во четирите региони во источна Украина анектирани од Русија. Ова го соопшти руската изборна комисија. Сепак, постојат значителни сомнежи дали гласањето беше фер

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Унгарија: Виктор Орбан отвора нов фронт против ЕУ

Добри бизниси со Русија наместо санкции. Вето против разговорите за пристапување на Украина во ЕУ. …