МВР: Личните карти чиј рок не е истечен, ќе продолжат да важат и по 12.02.2024

МВР: Личните карти чиј рок не е истечен, ќе продолжат да важат и по 12.02.2024

Соопштение на Министерството за внатрешни работи

Министерството за внатрешни работи, како ресорно министерство надлежно за издавање на лични документи, укажува дека Законот за личната карта не е изменет.

За таа цел, ги информираме граѓаните на Република Северна Македонија, дека ЛИЧНИТЕ КАРТИ со називот на државата „РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“ кои имаат важност, односно чиј рок не е истечен, продолжуваат ДА ВАЖАТ и по 12 февруари 2024 година.

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …