Над 450.000 луѓе протестираа против екстремната десница во Германија

Над 450.000 луѓе протестираа против екстремната десница во Германија

Улични протести се одржаа во градови со различни големини низ Германија откако се објави извештај од истражувачката новинарска група Коректив на 10 јануари.

Прочитајте повеќе

Туристи Шпанија Галиција

„Туристи одете си дома“: И протести и поддршка за туризмот во Шпанија

Овој викенд околу 4000 локалци и 180 локални организаци од Барселона маршираа низ улиците протесетирајќи …