Нови докази и документи за лажните анкети на ДПМНЕ

Нови докази и документи за лажните анкети на ДПМНЕ

Резултати од внатрепартиската анкета на Аналитичко-истражувачкиот центар на ВМРО-ДПМНЕ „Љубиша Георгиевски“ спроведена во февруари оваа година, непосредно пред обзнанувањето на имињата на претседателските кандидати.

На првото прашање „Дали сте задоволни од работата на претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски“, 60% од анкетираните граѓани одговориле дека се задоволни односно до некаде задоволни, наспроти 31% кои одговориле дека не се задоволни од неговата работа.

На второто прашање „Дали Стево Пендаровски заслужува втор мандат како претседател на нашата држава“, 52% рекле дека заслужува односно можеби заслужува, додека 38% се изјасниле дека не заслужува.

Со анкетата која била спроведена од 20 до 23 јануари 2024 година, биле опфатени 1.003 испитаници.

Повеќе од очигледно е дека неусогласеноста помеѓу реалните анкети и нарачаните испитувања на јавното мислење, спроведени од платениот партиски анкетар Владимир Божиновски-Влајко, се поразителни по ДПМНЕ и Гордана Силјановска- Давкова!

Извор: Инфомакс

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …