Бензинска станица

Ново намалување на цената на горивата

Од полноќ, малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се намалуваат за 2,00 ден/лит.

Со тоа, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе изнесува 82,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 84,00 ден/лит.

За 1,5 ден/лит се намалуваат и малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ1).

Тоа значи дека новата цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) ќе изнесува 78,50 ден/лит, а на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) 77,00 ден/лит.

Прочитајте повеќе

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Цела армија административци ќе се селат од едно во друго министерство во следните пет месеци

Со четирите нови министерства и реорганизацијата на останатите, допрва треба да се дели просторот, опремата, …