Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура

Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура

Леонид Тодороски од средното медицинско училиште „Панче Караѓозов“ во Скопје, Матеј Митевски од гимназијата „Гоце Делчев“ во Куманово, Едон Адеми од скопската гимназија „Зеф Љуш Марку“, Чигдем Муарем од приватното училиште „Јахја Кемал“ во Струга, Ѓулен Јагмур од меѓународното училиште „Мариф“ од Тетово, како и Огнен Јосифовски од скопската гимназија „Орце Николов“, се шестмината матуранти кои годинава освоија највисок број поени на државната матура. Мета.мк ја доби ранг-листата која ја изготви Државниот испитен центар (ДИЦ).

Пет од шестeмина ученици освоиле максимален број поени по предметот мајчин јазик, а ученикот Огнен Јосифовски бил најдобар по предметот англиски јазик.

Овој успех на шестмината најдобри во Македонија, за жал, нема да им го олесни претстојниот упис на факултет.

Ова се годинашните најдобри матуранти:

Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура
Леонид Тодоровски, СМУГС „Панче Караѓозов“, најдобар по предметот македонски јазик и литература
Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура
Матеј Митевски, СОУГ „Гоце Делчев“ Куманово, најдобар по предметот македонски јазик и литература
Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура
Едон Адеми, СУГС „Зеф Љуш Марку“ Скопје, најдобар по предметот албански јазик и литература
Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура
Чигдем Муарем, „Јахја Кемал“ Струга, најдобра по предметот турски јазик и литература
Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура
Јагмур Гулен, меѓународно училиште „Маариф“, најдобра по предметот турски јазик и литература
Објавени имињата на матурантите со најдобри резултати на државната матура
Огнен Јосифовски, СУГС „Орце Николов“, најдобар по предметот англиски јазик

Прочитајте повеќе

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Реална потреба или празниците и распустот ги натераа административците да се повлекуваат од членството во …