Обука за одбрана и заштита во германските училишта?

Обука за одбрана и заштита во германските училишта?

Германија дебатира како подобро да ги подготви учениците за кризи и војни. Расправата ја иницираше сојузната министерка за образование Старк-Ватцингер, која рече дека мора да се подготват младите во случај на војна.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

Воспоставувањето на паралелни структури кои ја поткопуваат севкупната безбедност и стабилност на земјата се против …