Од 1 јануари вработување во администрацијата без амин од Министерство за финансии

Од 1 јануари вработување во администрацијата без амин од Министерство за финансии

Сите министерства, јавни претпријатија, јавно-приватни субјекти и сите друштва кои се во државна сопственост од 1 јануари 2024 година ќе може да вработуваат без да добијат согласност од Министерството за финансии

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …