Оставки во СДСМ по изборниот пораз, калкулации во ВМРО-ДПМНЕ за коалиции во идната влада

Оставки во СДСМ по изборниот пораз, калкулации во ВМРО-ДПМНЕ за коалиции во идната влада

Kоалицијата предводена од СДСМ освои 18 мандати во Собранието, што е најниска бројка од досегашните изборни процеси. Коалицијата „Твоја Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ освои 58 пратенички места, додека коалицијата „Европски фронт“ предводена од ДУИ има 19 пратенички места. Коалицијата ВЛЕН има 13 пратенички места, a по шест мандати имаат Левица и движењето ЗНАМ

Прочитајте повеќе

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Дневниот ред на конститутивната седница, според Деловникот, ќе има три точки односно избор на Верификациона …