Пендаровски не го потпиша законот за игри на среќа

Пендаровски не го потпиша законот за игри на среќа

Главна причина за одлуката е неоодветната употреба на европското знаменце. Тој ги повикува пратениците пак да почнат дебата, но во редовна законодавна постапка, за ова прашање.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …