Писториус: Србија и Република Српска се врата за руско влијание

Русија постојано наоѓа плодна почва во Србија и Република Српска за обиди да го дестабилизира и прошири своето влијание, на пример преку кампањи за дезинформации и влијание врз медиумите, рече германскиот министер за одбрана

Прочитајте повеќе

Владата го усвои текстот за најголемиот стратешки документ за развојот на државата во следните 20 години Националната развојна стратегија 2024-2044

Владата на денешната седница го прифати текстот на Националната развојна стратегија 2024- 2044 година, чијшто …