По нападот во Москва: Која е ИСИС-К?

По нападот во Москва: Која е ИСИС-К?

Што е познато за терористичката група која стои зад нападот во московската концертна сала? Џихадистите кои дејствуваат од Авганистан ги засилуваат своите активности во Русија.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …