Посета на јапонскиот амбасадор на прилепска „Витаминка“

Посета на јапонскиот амбасадор на прилепска „Витаминка“

Н.Е. Амбасадорот Савада Хиронори, деновиве оствари работна посета на ПИ „Витаминка“ АД Прилеп. Во рамките на посетата, чиј домаќин беше претседателот на Одбор на директори, Симон Наумоски, како и директорите Наташа Стојковска и Владимир Трпаноски, делегацијата имаше можност да се запознае со работењето на компанијата, финансиските резултати, деловните активности, како и со производствениот асортиман и со производствените можности.

Во текот на посетата беа истакнати големиот број инвестиции и проекти што ги реализира „Витаминка“ во континуитет, како и определбата и фокусот на компанијата во делот на извозната политика и големиот број проекти и заложби во делот на општествената одговорност.

Амбасадорот посети и неколку производствени погони каде имаше можност директно да се запознае со производствениот процес, како и високата технологија на производство на „Витаминка“.

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …