Последната цигара: Како може да се откажам од пушењето?

Последната цигара: Како може да се откажам од пушењето?

Да се престане со пушење – несомнено е добро за здравјето. Но како да се направи тоа? Да се замени тутунот со електронска цигара? Со лекови за одвикнување? Со советување? Еве неколку методи.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Летово ќе биде пеколно, климатските промени си го наплатуваат данокот

Летово ќе биде пеколно, климатските промени си го наплатуваат данокот

Едни од најчестите индикатори на климатските промени се надминувањата на екстремните температурни вредности, а УХМР …