Предложена резолуција до американскиот Сенат да се слават македонскиот јазик, култура и историја

Според проценките, околу половина милион граѓани со македонско потекло денеска живеат во САД

Прочитајте повеќе

Фондацијата Метаморфозис со конкурс за годишна награда „Илија Жупаноски“ за справување со дезинформации

Ќе бидат доделени две годишни награди во две категории: Најдобар новинарски труд, односно стручен труд …