Продолжување на рестриктивните мерки за уште 7 денови - препорака на Комисијата за заразни болести

Продолжување на рестриктивните мерки за уште 7 денови – препорака на Комисијата за заразни болести

Комисијата за заразни болести донела препорака за продолжување на рестриктивните мерки во наредните 7 денови. Препораката на Комисијата ќе биде разгледана на утрешната седница на Влада.

Последните рестриктивни мерки Владата ги воведе на 6 април, со кои полицискиот час започнува од 20 трае до 5 часот, додека од следниот ден, 7 април, угостителските објекти беа затворени за гости.

Прочитајте повеќе

Апел на СВР Битола за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

Апел на СВР Битола за безбедно одбележување на полуматурските и матурските прослави

Во интерес на безбедноста на сите граѓани, а посебно за безбедно прославување на матурските и …